billeder af nummerplader på hjemmesider

Diskussioner og meddelelser vedrørende nrpl.dk og nrpl.dk forum
Forumregler
Ingen reklamer i indlæg, signatur eller avatar - Ingen injurierende, nedsættende eller racistiske indlæg - Overtrædelse kan medføre sanktioner

billeder af nummerplader på hjemmesider

Indlægaf Münster » søn 11.10.2009 20:27

Jeg færdes lidt på et fransk debatforum om Peugeot. Der er man meget bange for at vise sine nummerplader, når man viser billeder af sin bil. De fleste slører nummerpladerne med et billedbehandlingsprogram, før de viser billederne på forummets hjemmeside. Nu er mit franske ikke fantastisk godt, men så vidt jeg kan forstå, frygter de, at nogen i den anden ende af Frankrig får lavet en kopi af nummerpladen og kører rundt med den. Det skal vist også helst være en bil af samme slags og farve. Når bilen med de falske nummerplader så bliver fotograferet af et fartkamera eller bliver noteret for andre forseelser, så vil den retmæssige ejer af nummerpladen få bøden sendt og få en masse problemer med at bevise, at det ikke var ham eller hans bil.

Her på siderne viser vi rask væk billeder af nummerplader. Både egne og andres. Kan vi tillade os det? Alt i alt er det mit indtryk, at man ikke er bange for det i Danmark. Hvorfor er der forskel på det? Er det bare fordi, det ikke er så let at få lavet en falsk nummerplade her i landet som i Frankrig, hvor der er mange nummerpladeleverandører?
Brugeravatar
Münster
Medlem
 
Indlæg: 43
Tilmeldt: lør 28.06.2008 19:52
Geografisk sted: Esbjerg

Re: billeder af nummerplader på hjemmesider

Indlægaf TT » søn 11.10.2009 21:23

Der er også i Danmark mange der slører egne nummerplader når de ligger billeder ud på hjemmesider. Forfalskningsproblemet er næppe aktuelt i Danmark. Danske nummerplader er vanskelige at eftergøre på grund af to forhold: der findes én leverandør og der anvendes en særlig skrift. Du kan slå ethvert registreringsnummer og den tilhørende bils mærke, model og årgang op på biltorvet.dk. Og hvis man ville forfalske en nummerplade på denne måde, kunne man jo bare gå ud på gaden og tage nummeret på den første bil der passer til det ønskede.

Der kan være forskellige andre grunde, så som at man (uretmæssigt) via en person der har adgang til centralregisterets ejeroplysninger kan få oplyst ejerens bopæl og ud fra denne stjæle køretøjet. Denne fremgangsmåde vil formentlig være risikabel for en biltyv.

Andre årsager kan være at der på hjemmesiden afsløres ulovligheder ved køretøjet så man ikke ønsker at politiet eller SKAT skal kunne identificere køretøjet.
Thomas Thorsen
http://nrpl.dk
Brugeravatar
TT
Site Admin
 
Indlæg: 3535
Tilmeldt: tirs 10.06.2008 22:54
Geografisk sted: København

Re: billeder af nummerplader på hjemmesider

Indlægaf Jesper Bering » tirs 13.10.2009 20:28

Kære Münster,

- og så er der mange der lider af ganske almindelig paranoia ('forfølgelsesvanvid') og som tror at enhver offentliggørelse af oplysninger om dem indebærer voldsom risiko for det ene eller det andet.

Med andre ord: det behøver bestemt ikke at være ud fra velovervejede eller sågar fornuftige bevæggrunde at folk slører deres nummerplader.
Jesper Bering, Alstedvej 26, Alsted, 4173 Fjenneslev, 57-60 80 12, j(snabela)b48(punktum)dk
Brugeravatar
Jesper Bering
Medlem
 
Indlæg: 305
Tilmeldt: søn 09.11.2008 20:53


Tilbage til Forum- og site-diskussioner