Side 1 af 1

Alle typer nummerplader

Indlæg: man 27.07.2009 01:41
af mclc
Hej Thomas.

Jeg synes det er en rigtig god side du har dig. Jeg er imponeret over så meget du har gjort for det - frivilligt
Jeg har dog et lille forslag. Det kunne være rigtig godt hvis du lavede grafikker af ALLE slags nummerplader (også gerne billeder, som folk evt. kunne uploade her på forum).

Re: Alle typer nummerplader

Indlæg: man 27.07.2009 06:22
af TT
Det er også målet af lave grafik af alle slags nummerplader.

Hvis nogen har billeder af nummerplader, kan de frit uploade dem her.

Re: Alle typer nummerplader

Indlæg: ons 29.07.2009 22:05
af TT
Hvis der er nogen der har særlige ønsker om at der laves grafik til bestemte nummerpladetyper, kan man anføre det her. Så vil jeg i videst muligt omfang tage hensyn til det.

Re: Alle typer nummerplader

Indlæg: ons 29.07.2009 22:26
af Jesper Bering
Kære Thomas,

Nu hvor I diskuterer hjemmesidens grafiske visning af de forskellige nummerplader har jeg studset over at den gule farve i visningen af papegøjenummerpladerne er noget lysere end den gule farve i visningen af de 'rigtige' gule aluminiumsnummerplader.

Må jeg spørge om dette er tilsigtet? Hvis ja, hvorfra har du så oplysninger om de 2 gule farver? Har du målt på de virkelige plader med et kolorimeter eller hvad?

Jeg og adskillige andre har tidligere udtrykt vores benovelse over de meget fine grafiske visninger af de forskellige nummerpladetyper, du har på din hjemmeside. Hvis du har lyst til at fortælle om de programmer og/eller processer du anvender til at lave visningerne med, vil jeg være vældig interesseret i at læse en beskrivelse af dem.

hilsen Jesper

Re: Alle typer nummerplader

Indlæg: tors 30.07.2009 06:56
af TT
Den gule farve på de nye gule plader og papegøjeplader burde være den samme (RGB Hex: FFDD00 - Dec: 255-221-0). Farven gengives på "øjemål", så den kan sagtens afvige fra den virkelige. På de gamle aluminiumsnummerplader var farven det meste af tiden mørkere end nu, og jeg anvender derfor en mørkere gul (FFCC00 - 255-204-0) til disse plader. I den sidste tid var de dog lysere end nu, men det har jeg ikke gidet at bakse med.

På emaljepladerne har jeg brugt forskellige nuancer af gul, og flere af nuancerne er i brug. Den nyeste grafik til emaljeplader laves med en lidt lysere gul end de nuværende gule plader (FFEE00 - 255-238-0). Tidligere brugte jeg en endnu lysere gul (FFFF00 - 255-255-0). Også på emaljepladerne varierede den gule farve fra tid til anden, så den nuværende anvendte farve er et kompromis.

Til gengivelse af nummerplader anvendes forskellige metoder. Hovedmetoden er at jeg prøver at fastslå nummerpladernes dimensioner og placeringen af tegnene på nummerpladerne. Det sker ved opmåling på fotos og på nogle indscannede nummerplader som en venlig samler har sendt mig engang. I nogle tilfælde har brugere kunne oplyse om oprindelige mål. På de helt gamle nummerplader er målene fastlagt i bekendtgørelsen. Af og til må fastlæggelsen af dimensionerne ske på øjemål ud fra dårlige fotos eller observationer i virkeligheden. Til tegnene bruges i princippet den samme metode. Jeg bruger af tegneprogrammer noget så simpelt som Paint og Paint.NET. Jeg tegner i lidt større størrelse og nedskalerer derefter til 1 pixel = 5 mm til brug på hjemmesiden. Visningen sker ved at billeder af de enkelte tegn og billeder af nummerpladernes kanter placeres ved siden af hinanden på hjemmesiden. Dette sker ved programmering i php.

Re: Alle typer nummerplader

Indlæg: tors 30.07.2009 17:11
af Jesper Bering
Kære Thomas,

Tak for interessante oplysninger! Jeg er ret fascineret af sådan noget grafikpilleri på computeren - jeg bruger forresten også Paint til mange forskellige ting, det program kan meget mere end man tror.

Jeg havde faktisk observeret at der er samme gule farve på papegøjepladerne og de nye gule nummerplader, og at det 'kun' er de gule 1976-plader der har en mørkere nuance - jeg havde bare fået udtrykt mig ualmindelig klodset, så meningen ikke fremgik af teksten. Emaillepladerne har jeg ikke kigget på.

hilsen Jesper

Re: Alle typer nummerplader

Indlæg: tors 20.08.2009 18:50
af A. Lunde
Jeg har bemærket at grænsepladerne for biler kun vises indtil ca. 1963 på http://nrpl.dk/illustr.php

Jeg kunne godt tænke mig at se den senere udvikling i udseendet af disse, og evt. også grænseplader til motorcykler - hvis det er muligt at finde information om hvordan de har set ud i tiden før 1976.

Re: Alle typer nummerplader

Indlæg: søn 21.02.2010 01:30
af TT
Så er udvikling i grænseplader efter ca. 1963 blevet illustreret. EU-versionen af grænsepladerne er endnu ikke kommet med da jeg ikke har fået meldinger om at de er observeret. Afbildningerne i CSJ's færdselslære har i et vist omfang været forbillede mht. motorcykelgrænsepladerne, men et vist skøn er indbygget da billederne i færdselslæren nok ikke kan forventes at være målfaste. Typen ca. 1984-2008 er der dog ikke nogen problemer med. Hvis nogen har billeder af motorcykelgrænseplader fra før ca. 1984, modtager jeg gerne billeder. Dette gælder ikke blot typerne ca. 1963-1976 og 1976-ca. 1984, men også tidligere perioder med rødt bogstav.