Side 1 af 1

Hvad sker der for DMR?

Indlæg: man 11.01.2021 00:02
af Thomas TBO
I den seneste tid synes jeg der har været meget hyppige problemer med DMR. De har tilsyneladende været i gang med at flytte til en ny server og iflg. statusopdateringer er projektet nu afsluttet, men siden virker stadig ekstremt upålidelig. Nu er der også begyndt at forsvinde registreringer, som med sikkerhed var der indtil for ganske nylig...

Eksempel 1:
Stelnr. WDB9302031L621670, en Mercedes-Benz Actros årgang 2012 og senest set på nummer CK23909 for Vognmandsfirmaet Jøren Stage (Fl. & T. Stage) Jeg har den stående som afmeldt i september 2019, hvilket senest blev bekræftet hos DMR i august 2020, men nu... pist verschwunden. Alle søgninger på DMR på dette køretøj resulterer i meddelelsen "Der er sket en fejl i systemet. Der er desværre sket en fejl. Kontakt Motorstyrelsen for udbedring af fejlen." dette gælder UANSET om man søger på nummerplade, stelnummer eller køretøjsid (9000000000028392)

Bruger man et af de andre sites, melder de der normalt henter del-data fra DMR at "Visse data kan ikke vises da Motorregisteret ikke svarer" og man får så leveret blanke felter for forsikringsdata, afgifter og tidslinie. Men, det er ikke korrekt, at "Motorregisteret ikke svarer", det returnerer bare fejlmeddelelse ved denne specifikke søgning.


Eksempel 2:
Stelnr. VSSZZZAAZHD301105, en Seat Mii, årgang 2016, senest set på nummer BK86732, køretøjsid 9000000001972896. Præcis samme problematik som eksempel 1. DMR vil ikke kendes ved den, uanset søgeparameter, de andre sites kan godt finde den, men påstår at "Motorregisteret ikke svarer" og alle oplysninger om afgifter, tidslinie og forsikring mangler.


Selve DMR-siden opfører sig også underligt. Flere af side-elementerne har skiftet farve fra rødbrun til blå og det mest mystiske er, at hvis man lader siden stå i et stykke tid med et søgeresultat fremme, havner man nogle gange på en alternativ fremsøgningsside med 6 søgeparametre mod de normale 3:
Registreringsnummer, Stelnummer og Køretøjsid - som er de normale, men hertil kommer: CPR-nummer, CVR-nummer og et sidste som jeg har glemt, men vistnok også et virksomhedsnummer af en art. Hvis man indtaster noget og foretager en søgning, får man den velkendte smøre "Der er sket en fejl i systemet. Der er desværre sket en fejl. Kontakt Motorstyrelsen for udbedring af fejlen.", men trykker man herefter pil tilbage er det nu muligt at søge på de ekstra parametre - har kun prøvet CVR-nummer og det giver en liste på op til 100 køretøjer registreret til det valgte cvr.

Ved tidligere kendte fejl på DMR har selve køretøjerne stadig stået der, men har bare ikke kunnet fremsøges på individuelle fejlramte parametre (f.eks. søgning på nummerplade defekt, men kan findes på stelnummer eller køretøjsid), men dette er anderledes.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: man 11.01.2021 19:30
af TT
Det er ret problematisk da det kan betyde at hele registeret står åbent med CVR- og CPR-numre.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: tirs 12.01.2021 00:24
af Thomas TBO
Ja og nej... man kan jo ikke finde frem til/få oplyst cpr-numre, det fungerer kun den modsatte vej rundt, altså at man indtaster et cpr-nummer og får oplyst hvilke køretøjer vedkommende står som ejer af, men bare selve det, at der eksisterer en åbentstående forbindelse mellem nummerplader og cpr-numre er jo nok uheldigt.

Hvad angår cvr-numre, så er den slags tilhørsforhold jo offentlige i det svenske motorregister, så selv om de ikke normalt er offentlige i Danmark, er det jo næppe den helt store katastrofe, at man f.eks. kan se, at en bestemt bus tilhører Movia osv.

Er forresten lige stødt på endnu et køretøj der er forsvundet fra DMR, en VW Passat Variant politipatruljevogn, reg. AT21953, stelnr. WVWZZZ3CZFE485082 og køretøjsid. 9000000001185335. Ser ud til at være blevet afmeldt den 22/10/2020, så det er nok i den forbindelse at noget er kokset.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: tirs 12.01.2021 03:03
af Martin O
Jeg mener at det tidligere (meget tidligere!) har været sådan, at opslag i DMR på et afmeldt registreringsnummer i hvert fald i nogle tilfælde kunne give en tilbagemelding om at køretøjet nu findes på et andet nummer. Sådan er jeg ikke sikker på at det er længere. Og i hvert fald tror jeg, at hvis man søger på et nummer, hvor køretøjet er omregistreret til nyt nummer og senere afmeldt, kan det blive svært at finde.

Der er et ret nyt MC-nummer, CX13490, hvor DMR ikke giver noget (hvilket undrede mig, da jeg for en uge siden havde noteret, at det var højeste MC-nummer); men hvis man slår op på Færdselsstyrelsens hjemmeside med oplysninger om synsrapporter (som jeg er meget taknemmelig for at TT har henvist mig til ved en tidligere lejlighed) ser man at denne MC nu kører med CX16986. Den dukker også op på nrpla.de.

Systemet DMR er jo næppe designet til at servicere sådan nogle tosser som os, der gerne vil vide noget om køretøjer, der måske ikke kører mere, eller som måske kører med nye nummerplader. :-) Systemet er vel designet til primært at holde styr på de køretøjer, der faktisk er ude i trafikken.

Men det tyder da på at der er fejl på den opdaterede DMR-hjemmeside, når man får en fejlmelding i tilfælde hvor der egentlig blot burde meddeles at køretøjet ikke kunne findes. Og så det med CPR-numre, som dog måske ikke er så stort et problem, fordi man skal kende et CPR-nummer for at slå noget op. Det var værre, hvis man kunne slå op på registreringsnummeret og så få oplyst ejerens CPR-nummer.

Noget andet er: Kan det være browser-afhængigt om man får de her fejl fra DMR? Jeg har kun prøvet i Google Chrome; men kan kunne jo prøve en anden browser.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: tirs 12.01.2021 14:48
af Thomas TBO
Jeg har, så vidt jeg husker, brugt DMR lige fra starten og mindes aldrig der at have set henvisninger til at et køretøj nu havde fået nyt nummer. Mener altid det har været sådan, at hvis man indtastede et "udgået" nummer, dvs. ikke det senest kendte, så gav det ganske enkelt bare intet resultat.

Til gengæld mener jeg der er en anden side, der opfører sig som du beskriver, husker ikke lige hvilken, men den melder tilbage, at nummeret nu er afløst af sådan-og-sådan.

Den mc du omtaler er et typisk eksempel på, hvordan DMR plejer at opføre sig: indtaster man det gamle nummer CX13490 finder søgemaskinen intet, men prøver man med det nye, CX16986, så dukker den op. De tre eksempler jeg har nævnt er simpelthen helt væk fra DMR, og det har jeg ikke oplevet før.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: tirs 12.01.2021 14:51
af Thomas TBO
Martin O skrev:Noget andet er: Kan det være browser-afhængigt om man får de her fejl fra DMR? Jeg har kun prøvet i Google Chrome; men kan kunne jo prøve en anden browser.


Nej, for det er alle de søgemaskiner der plejer at trække på DMR, der må opgive at hente data derfra på omtalte køretøjer.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: ons 13.01.2021 23:08
af mbp
Nummerplade.net henviste tidligere til at et registreringsnummer var blevet ændret. Det sidste års tid, der har deres side i stedet bare vist oplysningerne, inkl. det nye registreringsnummer.
DMR viste en overgang at registreringsnummeret var blevet ændret, det gør der ikke længere, så står der i stedet "Ingen køretøjer fundet". Hvilket er meget ubrugeligt.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: man 01.02.2021 22:04
af TT
Thomas TBO skrev:Ja og nej... man kan jo ikke finde frem til/få oplyst cpr-numre, det fungerer kun den modsatte vej rundt, altså at man indtaster et cpr-nummer og får oplyst hvilke køretøjer vedkommende står som ejer af, men bare selve det, at der eksisterer en åbentstående forbindelse mellem nummerplader og cpr-numre er jo nok uheldigt.


Hvis først der er hul igennem til koblingen mellem cpr-nr. og køretøj, så er det ikke svært at rekonstruere "interessante" dele af køretøjsregisteret. Fra anden kilde kan man måske få bopælen, hvis den da ikke også ligger åbent i systemet.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: man 01.02.2021 23:18
af Martin O
Det ser ud til at i hvert fald nogle af fejlene på DMRs hjemmeside er blevet rettet. I hvert fald kan man nu slå de registreringsnumre op, som Thomas TBO nævnte i det første indlæg i denne tråd.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: ons 03.02.2021 19:53
af Thomas TBO
Jeg tror også godt selv de er klar over, at cpr-koblingen er problematisk og dette er sandsynligvis forklaringen på den mystiske besked "Indtast kun personoplysninger – fx CPR- og tlf.nr – i felter hvor du udtrykkeligt bliver bedt om det" der i den seneste tid har stået øverst på siden, uden nærmere uddybning/forklaring.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: lør 06.02.2021 14:57
af Thomas TBO
Har lige prøvet at slå de førnævnte numre op igen, og ingen af dem virker her?!? Den eneste der overhovedet giver nogen form for respons er AK26049 - her oplyses, at det er en hvid, rektangulær prøveplade, punktum.

Yderligere to plader kan desuden føjes til listen over "forsvundne numre": BY81526 (Volvo FH4) og XM96854 (Opel Zafira C van)

Trafikstyrelsens side fungerer overhovedet ikke pt. ( https://findsynsrapport.fstyr.dk/ ) - der kan simpelthen ikke oprettes forbindelse. Nrpl.de skriver "Vi har i øjeblikket problemer med at hente synsrapporter" og kan overhovedet ikke finde synsrapporter, mens det godt kan lade sig gøre på nummerplade.net (dog naturligvis ikke for de omtalte forsvundne numre)

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: lør 06.02.2021 18:52
af Martin O
Thomas TBO skrev:Har lige prøvet at slå de førnævnte numre op igen, og ingen af dem virker her?!? Den eneste der overhovedet giver nogen form for respons er AK26049 - her oplyses, at det er en hvid, rektangulær prøveplade, punktum.

Yderligere to plader kan desuden føjes til listen over "forsvundne numre": BY81526 (Volvo FH4) og XM96854 (Opel Zafira C van)

Trafikstyrelsens side fungerer overhovedet ikke pt. ( https://findsynsrapport.fstyr.dk/ ) - der kan simpelthen ikke oprettes forbindelse. Nrpl.de skriver "Vi har i øjeblikket problemer med at hente synsrapporter" og kan overhovedet ikke finde synsrapporter, mens det godt kan lade sig gøre på nummerplade.net (dog naturligvis ikke for de omtalte forsvundne numre)


Jeg har netop slået dine tidligere nævnte numre op på motorregister.skat.dk:

Køretøj
Stelnummer:WDB9302031L621670Mærke, Model, Variant:MERCEDES-BENZ, ACTROS, 3255Art:LastbilSeneste ændring:d. 30-09-2019
Registrerings­forhold
Registrerings­nummer:CK23909Første registrerings­dato:14-06-2012Anvendelse:GodstransportSeneste ændring:Afmeldt almindeligt d. 30-09-2019

Køretøj
Stelnummer:VSSZZZAAZHD301105Mærke, Model, Variant:SEAT, MII, 1.0 60 HK 44 kw ECOMOTIVE 3-DØRS 5 trins manuelArt:PersonbilSeneste ændring:d. 11-03-2017
Registrerings­forhold
Registrerings­nummer:BK86732Første registrerings­dato:02-11-2016Anvendelse:Privat personkørselSeneste ændring:Registreret d. 11-03-2017

Køretøj
Stelnummer:WVWZZZ3CZFE485082Mærke, Model, Variant:VOLKSWAGEN, PASSAT, 2.0 TDI Comfortline BMT 190 HK 140 Kw Variant DSG 6Art:PersonbilSeneste ændring:d. 22-10-2020
Registrerings­forhold
Registrerings­nummer:AT21953Første registrerings­dato:25-06-2015Anvendelse:Privat personkørselSeneste ændring:Afmeldt almindeligt d. 22-10-2020

AK26049, som du nævner i seneste indlæg, kan jeg ikke se længere tilbage i tråden. Opslag viser ikke at det er en rektangulær prøveplade. Der kommer et mindre omfattende søgeresultat end normalt med kun to faner (Forsikring og Afgifter), hvor der på begge faner står Ingen resultater. De to andre nye forsvundne numre giver det normale svar: Ingen køretøjer fundet, som kan betyde at de to køretøjer nu kører med andre registreringsnumre. Det kan først opklares, når trafikstyrelsens hjemmeside kommer op at køre igen.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: søn 07.02.2021 01:36
af Thomas TBO
Lidt flere forsvundne numre at eksperimentere med, ikke fordi jeg tror folk er vildt interesserede i de numre, men fordi de kan være gode til at diagnosticere om der er problemer med motorregisteret og om eksisterende problemer bliver løst:

XJ91114 - VW Transporter kassevogn, første reg. 29-04-2009
XJ91178 - Peugeot Expert van, første reg. 09-05-2009
XJ91509 - Toyota Dyna ladvogn, første reg. 25-06-2009
YU54034 - Ford Escort MkVII Classic Turnier, 1999, reg. på dette nummer d. 10-09-2007, spottet juni 2010
ZJ30990 - Citroën Berlingo I, 1999, reg. på dette nummer d. 03-04-2008, spottet maj 2010
YD26723 - Skoda Octavia I Combi, 1999, reg. på dette nummer d. 08-06-2006, spottet april 2010
ZV56728 - Citroën Xantia, 1997, reg. på dette nummer 15-06-2009, spottet april 2010

De sidste 4 har det til fælles, at de alle er spottet i 2010 og at jeg på et tidspunkt har kunnet slå dem op på DMR, selvom det nok er en del år siden. Men jeg mener ikke, at numre, der har været i brug så sent som 2010 burde forsvinde helt fra samtlige søgemaskiner, heller ikke ved omregistrering/afmelding.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: søn 07.02.2021 15:45
af Martin O
Nu er der kommet hul igennem til færdselsstyrelsen.

BY81526 har nu nummer CR22813.
XM96854 har nu nummer CG87832.
XJ91114 har haft BN49476, men er afmeldt 02-06-2020.
XJ91178 har nu nummer AY57720.
XJ91509 har haft XT97399 og har nu nummer BA69342.
YU54034 giver ikke noget resultat.
ZJ30990 giver ikke noget resultat.
YD26723 giver ikke noget resultat.
ZV56728 giver ikke noget resultat.
AK26049 giver ikke noget resultat.

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlæg: søn 07.02.2021 23:34
af Thomas TBO
Glimrende. Mht. YU, ZJ, YD og ZV der stadig ikke giver resultat, så tvivler jeg på det nogensinde kommer til at ske, de vil alle være over 20 år gamle, er sidst set i 2010 og er sandsynligvis skrottet for mange år siden, så ikke flere "registreringsbegivenheder" på vej, der evt. kunne have fået dem frem igen. Den sidste, AK26049, mistænker jeg for senest at have haft prøveplader, og at dette kan være årsagen til, at søgeresultatet ser så besynderligt ud (kun forsikring og afgifter)