Hvad sker der for DMR?

Diskussioner og meddelelser vedrørende nrpl.dk og nrpl.dk forum
Forumregler
Ingen reklamer i indlæg, signatur eller avatar - Ingen injurierende, nedsættende eller racistiske indlæg - Overtrædelse kan medføre sanktioner

Hvad sker der for DMR?

Indlægaf Thomas TBO » man 11.01.2021 00:02

I den seneste tid synes jeg der har været meget hyppige problemer med DMR. De har tilsyneladende været i gang med at flytte til en ny server og iflg. statusopdateringer er projektet nu afsluttet, men siden virker stadig ekstremt upålidelig. Nu er der også begyndt at forsvinde registreringer, som med sikkerhed var der indtil for ganske nylig...

Eksempel 1:
Stelnr. WDB9302031L621670, en Mercedes-Benz Actros årgang 2012 og senest set på nummer CK23909 for Vognmandsfirmaet Jøren Stage (Fl. & T. Stage) Jeg har den stående som afmeldt i september 2019, hvilket senest blev bekræftet hos DMR i august 2020, men nu... pist verschwunden. Alle søgninger på DMR på dette køretøj resulterer i meddelelsen "Der er sket en fejl i systemet. Der er desværre sket en fejl. Kontakt Motorstyrelsen for udbedring af fejlen." dette gælder UANSET om man søger på nummerplade, stelnummer eller køretøjsid (9000000000028392)

Bruger man et af de andre sites, melder de der normalt henter del-data fra DMR at "Visse data kan ikke vises da Motorregisteret ikke svarer" og man får så leveret blanke felter for forsikringsdata, afgifter og tidslinie. Men, det er ikke korrekt, at "Motorregisteret ikke svarer", det returnerer bare fejlmeddelelse ved denne specifikke søgning.


Eksempel 2:
Stelnr. VSSZZZAAZHD301105, en Seat Mii, årgang 2016, senest set på nummer BK86732, køretøjsid 9000000001972896. Præcis samme problematik som eksempel 1. DMR vil ikke kendes ved den, uanset søgeparameter, de andre sites kan godt finde den, men påstår at "Motorregisteret ikke svarer" og alle oplysninger om afgifter, tidslinie og forsikring mangler.


Selve DMR-siden opfører sig også underligt. Flere af side-elementerne har skiftet farve fra rødbrun til blå og det mest mystiske er, at hvis man lader siden stå i et stykke tid med et søgeresultat fremme, havner man nogle gange på en alternativ fremsøgningsside med 6 søgeparametre mod de normale 3:
Registreringsnummer, Stelnummer og Køretøjsid - som er de normale, men hertil kommer: CPR-nummer, CVR-nummer og et sidste som jeg har glemt, men vistnok også et virksomhedsnummer af en art. Hvis man indtaster noget og foretager en søgning, får man den velkendte smøre "Der er sket en fejl i systemet. Der er desværre sket en fejl. Kontakt Motorstyrelsen for udbedring af fejlen.", men trykker man herefter pil tilbage er det nu muligt at søge på de ekstra parametre - har kun prøvet CVR-nummer og det giver en liste på op til 100 køretøjer registreret til det valgte cvr.

Ved tidligere kendte fejl på DMR har selve køretøjerne stadig stået der, men har bare ikke kunnet fremsøges på individuelle fejlramte parametre (f.eks. søgning på nummerplade defekt, men kan findes på stelnummer eller køretøjsid), men dette er anderledes.
Thomas TBO
Medlem
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: tirs 08.09.2020 14:05

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlægaf TT » man 11.01.2021 19:30

Det er ret problematisk da det kan betyde at hele registeret står åbent med CVR- og CPR-numre.
Thomas Thorsen
http://nrpl.dk
Brugeravatar
TT
Site Admin
 
Indlæg: 3512
Tilmeldt: tirs 10.06.2008 22:54
Geografisk sted: København

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlægaf Thomas TBO » tirs 12.01.2021 00:24

Ja og nej... man kan jo ikke finde frem til/få oplyst cpr-numre, det fungerer kun den modsatte vej rundt, altså at man indtaster et cpr-nummer og får oplyst hvilke køretøjer vedkommende står som ejer af, men bare selve det, at der eksisterer en åbentstående forbindelse mellem nummerplader og cpr-numre er jo nok uheldigt.

Hvad angår cvr-numre, så er den slags tilhørsforhold jo offentlige i det svenske motorregister, så selv om de ikke normalt er offentlige i Danmark, er det jo næppe den helt store katastrofe, at man f.eks. kan se, at en bestemt bus tilhører Movia osv.

Er forresten lige stødt på endnu et køretøj der er forsvundet fra DMR, en VW Passat Variant politipatruljevogn, reg. AT21953, stelnr. WVWZZZ3CZFE485082 og køretøjsid. 9000000001185335. Ser ud til at være blevet afmeldt den 22/10/2020, så det er nok i den forbindelse at noget er kokset.
Thomas TBO
Medlem
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: tirs 08.09.2020 14:05

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlægaf Martin O » tirs 12.01.2021 03:03

Jeg mener at det tidligere (meget tidligere!) har været sådan, at opslag i DMR på et afmeldt registreringsnummer i hvert fald i nogle tilfælde kunne give en tilbagemelding om at køretøjet nu findes på et andet nummer. Sådan er jeg ikke sikker på at det er længere. Og i hvert fald tror jeg, at hvis man søger på et nummer, hvor køretøjet er omregistreret til nyt nummer og senere afmeldt, kan det blive svært at finde.

Der er et ret nyt MC-nummer, CX13490, hvor DMR ikke giver noget (hvilket undrede mig, da jeg for en uge siden havde noteret, at det var højeste MC-nummer); men hvis man slår op på Færdselsstyrelsens hjemmeside med oplysninger om synsrapporter (som jeg er meget taknemmelig for at TT har henvist mig til ved en tidligere lejlighed) ser man at denne MC nu kører med CX16986. Den dukker også op på nrpla.de.

Systemet DMR er jo næppe designet til at servicere sådan nogle tosser som os, der gerne vil vide noget om køretøjer, der måske ikke kører mere, eller som måske kører med nye nummerplader. :-) Systemet er vel designet til primært at holde styr på de køretøjer, der faktisk er ude i trafikken.

Men det tyder da på at der er fejl på den opdaterede DMR-hjemmeside, når man får en fejlmelding i tilfælde hvor der egentlig blot burde meddeles at køretøjet ikke kunne findes. Og så det med CPR-numre, som dog måske ikke er så stort et problem, fordi man skal kende et CPR-nummer for at slå noget op. Det var værre, hvis man kunne slå op på registreringsnummeret og så få oplyst ejerens CPR-nummer.

Noget andet er: Kan det være browser-afhængigt om man får de her fejl fra DMR? Jeg har kun prøvet i Google Chrome; men kan kunne jo prøve en anden browser.
Martin O
Martin O
Medlem
 
Indlæg: 422
Tilmeldt: ons 16.10.2013 16:14

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlægaf Thomas TBO » tirs 12.01.2021 14:48

Jeg har, så vidt jeg husker, brugt DMR lige fra starten og mindes aldrig der at have set henvisninger til at et køretøj nu havde fået nyt nummer. Mener altid det har været sådan, at hvis man indtastede et "udgået" nummer, dvs. ikke det senest kendte, så gav det ganske enkelt bare intet resultat.

Til gengæld mener jeg der er en anden side, der opfører sig som du beskriver, husker ikke lige hvilken, men den melder tilbage, at nummeret nu er afløst af sådan-og-sådan.

Den mc du omtaler er et typisk eksempel på, hvordan DMR plejer at opføre sig: indtaster man det gamle nummer CX13490 finder søgemaskinen intet, men prøver man med det nye, CX16986, så dukker den op. De tre eksempler jeg har nævnt er simpelthen helt væk fra DMR, og det har jeg ikke oplevet før.
Thomas TBO
Medlem
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: tirs 08.09.2020 14:05

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlægaf Thomas TBO » tirs 12.01.2021 14:51

Martin O skrev:Noget andet er: Kan det være browser-afhængigt om man får de her fejl fra DMR? Jeg har kun prøvet i Google Chrome; men kan kunne jo prøve en anden browser.


Nej, for det er alle de søgemaskiner der plejer at trække på DMR, der må opgive at hente data derfra på omtalte køretøjer.
Thomas TBO
Medlem
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: tirs 08.09.2020 14:05

Re: Hvad sker der for DMR?

Indlægaf mbp » ons 13.01.2021 23:08

Nummerplade.net henviste tidligere til at et registreringsnummer var blevet ændret. Det sidste års tid, der har deres side i stedet bare vist oplysningerne, inkl. det nye registreringsnummer.
DMR viste en overgang at registreringsnummeret var blevet ændret, det gør der ikke længere, så står der i stedet "Ingen køretøjer fundet". Hvilket er meget ubrugeligt.
mbp
Medlem
 
Indlæg: 70
Tilmeldt: ons 02.01.2013 16:49


Tilbage til Forum- og site-diskussioner