Hvor er vi henne?

Spørgsmål og diskussioner om nummerplader fra ukendt land

Hvor er vi henne?

Indlægaf CSJ » ons 26.06.2019 10:25

Dette billede kan give anledning til mange spekulationer om hvor vi er henne.

Visse forhold leder tanken hen på Sverige før 1967. Nationalitstebogstavet S indikerer Sverige. Og der er tilsyneladende venstrekørsel, og rattet sidder i venstre side på Folkevognen i forgrunden, hvilket også var almindeligt i Sverige, trods venstrekørslen. S'et på øverste linie på nummerpladen, som har en form der svagt minder om hvad der var almindeligt på svenske Folkevogne i 60'erne, kunne også lede tanken hen på Sverige.
Derimod er hverken typografien eller nummerets opbygning noget der nogensinde har været anvendt i Sverige. Ønskenumre fandtes jo ikke i venstrekørslens tid.

Der er også forhold der leder tanken hen på de Britiske Øer. Ligeledes venstrekørslen og stendigerne langs vejen. Til gengæld er britiske biler så godt som altid højrestyrede. Typografien på nummerpladen ligner noget mere den britiske, og nummerets opbygning kunne også være britisk, både hvis man regner S'et på øverste linie med som en del af nummeret eller ej.
Hvis S'et er en del af nummeret er nummeret dog for nyt til at burde kunne forekomme på så gammel en bil, og ligeledes er fordelingen af nummeret på de to linier forkert. Jeg er heller ikke sikker på at XL er en af de kombinationer der forekommer i forbindelse med suffix og præfix.

Umiddelbart giver billedet indtryk af at være et gammelt trafikbillede fra dengang disse biler var almindelige i trafikken. Omvendt kunne bilens årgangsangivelse 1950 på nationalitetsmærket tyde på at vi er i nyere tid. Jeg er mest tilbøjelig til at tro at nummerpladen er falsk.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
Carsten
Brugeravatar
CSJ
Medlem
 
Indlæg: 2481
Tilmeldt: fre 04.07.2008 14:35
Geografisk sted: AV, AT Roskilde (tdl. HH St. Heddinge)

Re: Hvor er vi henne?

Indlægaf TT » søn 30.06.2019 14:01

Hvis billedet er fra datiden, og ikke er konstrueret til et eller andet formål, vil jeg tro det er optaget i Storbritannien, og at bilen er svensk.

I så fald kunne argumentet for den mærkelige nummerplade være at ejeren på grund af tabt nummerplade, manglende papirer, ugyldig forsikring eller meget langt ophold i Storbritannien har været nødt til at registrere køretøjet i Storbritannien. Nummerpladen skulle man dengang som nu selv stå for, så ejeren har måske ladet nummerpladen fremstille i hvid med sorte bogstaver ligesom hjemlandets. Det kunne se ud som om at der er skåret et halvcirkelformet stykke af pladen i toppen så den passer under S'et, der står som nationalitetsbogstav øverst på den oprindelige svenske sekskantede plade. Denne udformning var almindelig på VW. Den britiske rektangulære plade dækker således det svenske registreringsnummer.

XL står i ældre lister - før den organisatoriske ændring i motorregistreringen i 1974 - anført som London.
Thomas Thorsen
http://nrpl.dk
Brugeravatar
TT
Site Admin
 
Indlæg: 3499
Tilmeldt: tirs 10.06.2008 22:54
Geografisk sted: København


Tilbage til Ukendte nummerplader

cron