Side 1 af 1

Estisk bus?

Indlæg: tirs 10.11.2015 19:37
af CSJ
Denne Setra skulle ifølge facebook være solgt til Estland og restaureret. https://www.facebook.com/EestiBussiajalooSelts/ Men er det en estisk nummerplade? Kan man få historiske nummerplader i Estland, og ligner den dem man havde i det selvstændige Estland før krigen, hvor de var skiftevis sorte og hvide hvert andet år? Bussen ser heller ikke ud til at være så gammel at den er fra før krigen.
I lande, der ikke har været kontinuerligt selvstændige eller er blevet overført fra et land til et andet, i den tid man har haft nummerplader, kan der være et problem med den historiske korrekthed for historiske nummerplader for køretøjer fra visse perioder. Det gælder også for Sønderjylland når det drejer sig om køretøjer fra før 1920.

Re: Estisk bus?

Indlæg: tirs 10.11.2015 21:26
af TT
Det er en estisk historisk nummerplade. Den har smal DIN-skrift og ligner derfor ikke særlig meget nummerpladerne fra mellemkrigstiden som havde bredere skrift. Der var dengang også en streg mellem bogstav og løbenummer. Hvis man brugte den almindelige DIN-skrift, som også bruges til almindelige estiske nummerplader, ville illusionen være bedre. Den smalle skrift står også i kontrast til de sovjetiske plader der er blevet brugt igennem tiden.