Vermont

Spørgsmål og diskussioner om amerikanske nummerplader

Vermont

Indlægaf CSJ » tirs 23.10.2012 20:59

I Fredericia købte jeg også en Vermont-nummerplade, og AKS medlemsbladet bragte netop for nylig en artikel om Vermonts nummerpladehistorie.

Vermont er en af de små stater i USA's nordøstlige hjørne, lidt mindre end Belgien og med kun 14 counties. To trediedele af staten er dækket af skovbevoksede bjerge, og navnet er en angliseret form af »Les monts verts«, grønne bjerge på fransk. Og grøn har også været den fremherskende nummerpladefarve gennem årene.

Først i 1950 tog man seriebogstav i brug, men indtil 1967 havde nummeret max. 5 tegn, herefter gik man over til 6-cifret tal uden bogstav. Fra 1969 anvendte man igen forskellige kombinationer af seriebogstaver og tal, max. 5 tegn. Først i 1990 blev den nuværende opbygning af nummeret med 3 bogstaver og 3 cifre taget i brug. Det er en historie som også minder lidt om Belgiens nummerpladehistorie.

Vermont adskiller sig fra de fleste andre steder i verden med prægede nummerplader ved at skriften ligger dybere end baggrunden. Med det nuværende design fra 1984 fik staten sine første grafikskilte med et lille træ øverst til venstre, og et firkantet indrammet midterfelt, og det er dermed et af de ældste aktuelle nummerpladedesign i USA. Yderfelterne med påtrykt skrift ligger i plan med nummerets bogstaver og tal.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
Carsten
Brugeravatar
CSJ
Medlem
 
Indlæg: 2305
Tilmeldt: fre 04.07.2008 14:35
Geografisk sted: AV, AT Roskilde (tdl. HH St. Heddinge)

Tilbage til Amerikanske nummerplader

cron