Side 1 af 1

Idaho

Indlæg: fre 16.03.2012 21:24
af CSJ
I AKS medlemsblad er der også en artiklel om Idahos nummerpladehistorie. De små tal og bogstaver længst til venstre i nummeret er lokal countybetegnelse. Countyens begyndelsesbogstav er altid med, og i tilfælde af flere counties med samme begyndelsesbogstav er der et tal over bogstavet. Eksempel: 1L Latah, 2L Lemhi, 3L Lewis, 4L Lincoln. Denne her er fra County Ada med hovedstaden Boise.
Idaho reklamerer for sine berømte kartofler.

Re: Idaho

Indlæg: lør 17.03.2012 10:11
af CSJ
Hvis vi havde haft en tilsvarende tradition i Danmark med lokale undertekster på nummerpladerne, så ville det vel nærmest have været CR-nummerplader der ville have båret underteksten med »berømte kartofler«. ;)

Re: Idaho

Indlæg: søn 18.03.2012 19:14
af CSJ
De første grafikskilte blev taget i brug i Idaho i 1982, da A'et i IDAHO blev udformet som et snedækket bjerg med et grantræ foran.

1985 blev det grafiske design udvidet til vandrette grønne linier over og under nummeret og et stiliseret bjerglandskab øverst til højre.

Det nuværende design med et bjerglandskab i farverne blå, hvid og rød som baggrundsbillede stammer fra en jubilæumsudgave i 1987. Disse plader havde centralt udstedte serienumre og underteksten CENTENNIAL i stedet for FAMOUS POTATOES, og det høje grantræ længst til venstre på pladen. De dette design i 1991 blev det normale design for Idahos nummerplader blev grantræet flyttet over til højre for ikke at forringe countybetegnelsens læsbarhed. Da countybetegnelsen i 1996 blev ændret til tal og bogstav i fuld højde ved siden af hinanden forsvandt grantræet helt.