Slut med distriktskoder?

Spørgsmål og diskussioner om norske nummerplader

Slut med distriktskoder?

Indlægaf TT » man 04.11.2013 20:48

Ifølge Olavsplates foreslår Statens Vegvesen at det ikke længere skal kunne ses ud fra bogstavkombinationen hvor et køretøj første gang er registreret. Det skyldes ifølge høringen (pdf-fil) ønsket om administrative, fremstillingsmæssige og distributionsmæssige forenklinger. I forvejen kan man vælge en hvilken som helst af de aktive bogstavkombinationer, uanset hvor man bor, og uanset ved hvilket kontor indregistringen foretages.
Thomas Thorsen
http://nrpl.dk
Brugeravatar
TT
Site Admin
 
Indlæg: 3538
Tilmeldt: tirs 10.06.2008 22:54
Geografisk sted: København

Re: Slut med distriktskoder?

Indlægaf PS » søn 10.11.2013 13:35

Hvordan skal følgende tekst forstås?

"Fordelen ved at alle vil få tildelt kjennemerker fra samme serie er at tallkombinasjonene vil bli jevnt fordelt utover landet, og kjennemerkekombinasjonen vil ikke, som i dag, være en like synlig indikator på tidspunktet for førstegangsregistrering."

Hvis bogstavkombinationen ikke skal være en indikator for alder, kan det da ikke være tilstrækkeligt at gøre hele Norge til et registreringsområde. Det må da også kræve, at bogstavkombinationerne bliver helt anonymiseret, hvilket kan opnås ved at udtrække dem i tilfældig rækkefølge. En rækkefølge som AA, AB, AC og fremefter giver netop en synlig indikator på alder.

Jeg kan ikke finde noget i forslaget om, hvorvidt bogstavkombinationerne skal gennemløbes i alfabetisk eller i tilfældig rækkefølge.

Mvh. Peter S
PS
Medlem
 
Indlæg: 488
Tilmeldt: ons 30.07.2008 20:17
Geografisk sted: København


Tilbage til Norske nummerplader