Side 1 af 1
Tyske ønskeplader eller et tilfælde?
:
tirs 02.09.2008 13:18
af Leth
På en ferietur i tysklad har vi obseveret en række sære sammentræf. Har bl.a set flere Mini Cooper med kombinationerne MI-NI, Kia med KI-A og en servicevogn fra elevatorselskabet Kone med kombinationen KO-NE. Vedhæfter også et billede af en citroen vi så. Kan man ønske plader eller er det rent held?
Mvh Jakob
Re: Tyske ønskeplader eller et tilfælde?
:
tirs 02.09.2008 13:56
af A. Lunde
Tyskere kan, i et vist omfang, selv ønske bogstaver til nummerpladen.
Ofte vælger man sine initialer eller andet der giver særlig mening. Der er dog en række bogstavkombinationer der ikke er tilladt - eks. noget med associationer til Nazi-tidens Tyskland (eks. NS, KZ o.lign.)
Re: Tyske ønskeplader eller et tilfælde?
:
tirs 02.09.2008 19:19
af TT
I de fleste tyske registreringsområder (som næsten altid er sammenfaldende med en Kreis eller en kreisfreie Stadt kan man for et i sammenligning med danske ønskenummerplader beskedent beløb (vist ofte tilsammen €12,80 for reservering og tildeling) erhverve en særlig nummerkombination som man beholder uden tidsbegrænsning til man måtte sælge eller skrotte bilen eller fraflytte registreringsområdet. Man er bundet af at kombinationen i øvrigt er lovlig: 1-3 kendingsbogstaver for registreringsområdet til venstre, derefter segl og synsmærkat, derefter 1-2 bogstaver og til højre 1-4 cifre, dog max 8 tegn i alt. Nogle registreringsområder tillader ikke fx 2 bogstaver og 4 cifre da det normalt kræver den smalle skrifttype.
HJ, KZ, NS, SA og SS er forbudt, men forekommer i enkelte tilfælde alligevel. Dels findes der ældre biler som havde disse kombinationer før de blev forbudt, dels overholder ikke alle registreringsområder reglerne lige nøje. I øvrigt er alle bogstaver tilladt de fleste steder, dog aldrig Ä, Ö og Ü. Tallet 0 må ikke være første ciffer da dette er forbeholdt prøveplader og lignende. Korte kombinationer fx A 2 er normalt forbeholdt motorcykler og køretøjer som ikke har plads til nummerplader i almindelig størrelse.
Re: Tyske ønskeplader eller et tilfælde?
:
tirs 02.09.2008 21:10
af CSJ
Minierne må være indregistreret i Kreis Minden-Lübbecke, Kiaen i Stadt Kiel (hovedstaden i Slesvig-Holsten) og 'Kone-bilen' i Stadt Koblenz ved Rhinen.
Jeg så engang et meget kreativt østrigsk nummer. I Østrig skal ordinære numre indeholde kredsbogstav(er), våben, tal og seriebogstaver. I ønskenumre kommer seriebogstaverne og tallene i omvendt rækkefølge, men der skal være mindst eet bogstav og mindst eet ciffer. Denne bil tilhørte firmaet Würth og var indregistreret i Wien. Nummeret var W-våben-RTH-(tal). Da Wiens våbenskjold med den halvrunde bund og krone over ligner et Ü så det ud som der stod W Ü RTH.
I øvrigt så jeg også engang en Mini fra Milano fra dengang man altid havde kvadratisk nummerplade bagpå i Italien. På øverste linie stod MI N1 og på nederste linie 4 cifre (MI for Milano, seriebogstav N, og et 5-cifret tal hvoraf det første var 1 og stod på øverste linie).
Re: Tyske ønskeplader eller et tilfælde?
:
ons 17.06.2009 21:58
af Erik Larsen
MAN lastbiler og busser har i årevis heddet M-AN på numerpladerne på div. foto/video fra fabrikken. Men om der er manipuleret på foto eller hjemmelavet nummerplade kan jeg ikke be-/afkræfte.
Meget kan være filmet på lukkede baner.
Re: Tyske ønskeplader eller et tilfælde?
:
ons 17.06.2009 22:17
af TT
Manipulerede billeder fra fabrikker findes, især i nyere tid, og privat fremstillede nummerplader er lette at anskaffe i Tyskland da det er en gyldighedsbetingelse for en tysk nummerplade at den er forseglet. Er den ikke det, er det bare et hvilket som helst skilt. Der er derfor ikke noget lovmæssigt der forhindrer nogen i at lade en hvilken som helst nummerplade præge.
Men det kan også være ønskenummerplader. Der findes også eksempler på at større biludlejningsfirmaer har hele nummerserier til rådighed, så det kan måske også være tilfældet.